Nevjerovatan video zabilježen na obali, mušakarca progutao kit i ispljuno nazad (VIDEO)

0
313

Video trenutka kada je Rainier Schimpf, ronilac u dubokom moru i direktor Dive Experts Toursa, progutan od strane kita, snimljen je na videu dok su on i grupa dokumentirali srdele. Schimpf je primijetio kako se oko njega buja voda kad je iznenada bio usisan u kitova usta.

Loading...

Incident se dogodio na obali luke Port Elizabeth, istočno od Cape Towna, navodi se u izvješću Daily Mail-a.

Schimpf, koji dolazi iz Južne Afrike, uspio je pobjeći iz usta velikog sisavaca, preživivši potencijalno fatalan susret.

Schimpf i njegov tim podijelili su se u dvije skupine s ciljem dokumentiranja srdela koje obično privlači razne morske živote, uključujući pečate, dupine, pingvine, morske pse i kitove.

Tim je bio 25 nautičkih milja od obale kada je voda počela bujati. Schimpf je završio u kitovim ustima, stvarajući sliku koja podsjeća na Joninu Bibliju.

U vrijeme gotovo gutanja, Schimpf je snimao morskog psa dok je probijao loptu kroz mamac. Tada je njegova okolina postala tamna i osjetio je kako masivna zvijer zgrabi njegovo tijelo.

“Mogao sam osjetiti pritisak na bok, u takvoj situaciji nema vremena za strah – morate koristiti svoj instinkt”, rekao je Schimpf.

“Ništa vas zapravo ne može pripremiti za događaj kad završite unutar kita- to je čisti instinkt”, nastavio je.Zadržao sam dah jer sam mislio da će se zaroniti i osloboditi me mnogo dublje u oceanu; iznutra je bila crna mrlja. “

Schimpfov kolega, fotograf Heinz Toperczer, uspio je snimiti incident, fokusirajući se na Schimpf dok se stravična scena odvijala.

Kasnije je opisao događaj, raspravljajući o tome kako je mogao vidjeti kako dupini skaču iz vode, a gusti bijeli sprej izbija dok se kit pojavio sa svojim kolegom u ustima.

Nakon što je kit ispljunuo, Schimpf se uspio vratiti na brod. Na sreću, bio je neozlijeđen.

Bryde kitovi mogu doseći dužinu od 40 do 55 stopa i najčešće se nalaze u Atlantskom, Pacifičkom i Indijskom oceanu. Masivni sisavci su tipično tamno sivi i imaju sposobnost ronjenja na dubini od 300 metara.

Loading...

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here