Novak smješten u “užasni hotel sa migrantima”: Oglasio se Vučić, evo šta je otkrio danas

0
21

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se još jednom na slučaj tenisača Novaka Đokovića koji bi trebao biti deportiran iz Australije jer mu nije odobren ulazak na zemlju s obzirom na to da nije cijepljen, niti je, po australskim vlastima, dao drugi valjan dokaz po kojem bi mu bio odobren ulazak u zemlju.

Rekao je da se i drugi put čuo s Đokovićem te da je srpski tenisač “tražio samo da mu Srbija pomogne da ga se skloni iz užasnog hotela u kojem je trenutno smješten s migrantima”.

“Ono što smo mogli da uradimo, ja sam sinoć prvi put razgovarao, jutros drugi put, u skladu s dogovorima koje imamo, Ana Brnabić upravo poziva telefonom, moleći i želeći da zamoli jednu stvar, da prije konačne odluke suda u ponedjeljak, omoguće Novaku da ne bude u ovom zloglasnom hotelu, već u kući koju je iznajmio, da se može kretati. To je ono što je Novak tražio od svoje države, naša je obaveza da čuvamo svoje građane. Pričao sam s njim sinoć i jutros, naše ministarstvo je uključeno”, rekao je Vučić. 

Predsjednik Srbije tvrdi da se vodi politička hajka i da je riječ o iživljavanju. 

“Ono što nije fer je da se vodi politička hajka na čelu s premijerom Australije. Iste tenisače su pustili, Novaka Đokovića nisu. Svakome je jasno o čemu se radi, nemam dlake na jeziku i ne plašim se da izgovorim istinu, moj posao je da štitim građane Srbije i da štitim istinu. Razgovarao sam i s ocem Novaka Đokovića, ali plašim se da će se ta vrsta političkog iživljavanja nastaviti jer ga drugačije ne mogu pobijediti”, rekao je Vučić.

(index.hr)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here