“Razotkrivena tajna: Da li je Tesla je stvarno razvio smrtonosni laser koji je mogao uništavati čitave brodove? “

0
4

Nikola Tesla je bio jedan od najvećih izumača i inženjera svih vremena. Njegove izume su izmijenile svijet, a njegovi radovi su još uvijek predmet istraživanja i fascinacije. Međutim, pored svih njegovih izuma i dostignuća, postoji jedan tajanstveni detalj iz njegovog života koji i dalje intrigira istraživače i obožavatelje Tesle.

To je Tesla’s “Death Ray” ili “Death Beam.” Tesla je počeo raditi na ovom projektu u 1930-im godinama, kada je tvrdio da je pronašao način da stvori zračni snop energije koji bi bio toliko jak da bi mogao uništiti neprijateljske avione, brodove i čak gradove. On je tvrdio da bi ovaj “Smrtni snop” mogao biti upotrijebljen za mirne svrhe, kao što je prenos energije na velike udaljenosti, ali je također priznao da bi se mogao koristiti i kao oružje.

Tesla je dao nekoliko intervjua o svom “Smrtnom snopu” i čak je predstavio ideju pred Kongresom Sjedinjenih Država, ali nikada nije pokazao konkretne dokaze o svom radu na projektu. Međutim, njegove ideje su privukle veliku pozornost i strah od njegovog oružja je doveo do toga da je FBI posjetio njegov laboratorij u New Yorku i pregledao njegove bilješke.

Unatoč tome, Tesla nikada nije dokazao da je njegov “Smrtni snop” bio izvediv ili da je uspio stvoriti bilo kakav prototip. Njegove bilješke o projektu su nestale nakon njegove smrti i još uvijek se spekulira da li je on stvarno radio na takvom oružju ili je to bio samo jedan od njegovih mnogobrojnih neostvarenih projekata.

Ovaj tajanstveni detalj iz života Nikole Tesle još uvijek privlači pažnju istraživača i obožavatelja njegovog rada, koji se pitaju je li Tesla stvarno radio na “Smrtnom snopu” i je li taj projekt bio izvediv ili je to bio samo jedan od njegovih sanjačkih projekata.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here