Žene iskreno ispričale: ‘Velike grudi zagorčavaju nam život, bojimo se da će nas ugušiti’

0
129

Iako neke žene sanjaju o velikim grudima, druge samo žele maknuti taj teret sa svojih prsa. Od bolova u leđima sve do straha od gušenja tijekom spavanja – velike grudi stvaraju probleme mnogim ženama. Pa tako i za ove tri žene koje su za The Sun iskreno ispričale kako je to imati velike grudi te zašto ih žele smanjiti. ‘Ne mogu ući u manju trgovinu jer sve rušim s polica’ Amber Roach (20) pokrenula je kampanju za prikupljanje novaca kako bi si mogla platiti smanjenje svojih grudi veličine 34J – jer stalno njima ruši pića po barovima i klubovima. Sada skuplja 40 tisuća kuna za operaciju koja će joj omogućiti da normalno radi stvari s kojima se trenutno bori, poput ustajanja iz kreveta.

– Ne mogu ući u manje trgovine ni butike jer sve bacam s polica. Došlo je do te faza da moram držati svoje grudi kad se provlačim između ljudi. Znam da sam na mnogo načina blagoslovljena s velikim grudima, ali istina je da mi uništavaju život – ispričala je Amber.

‘Bila sam veličina C s devet godina’

Meg Lewis (32) ima grudi veličine 36L, što joj na svakodnevnoj bazi stvara probleme. – Kad nosim usku majicu, moje grudi su prva stvar koju ljudi vide, Uvijek privlačim dečke s njima, a druge djevojke mi kažu da bi ubile za njih. Nemaju pojma koliko mi žalosti i boli zadaju. Bila sam C veličina s devet godina. Jednog jutra sam se probudila i otkrila da ima grudi. Nastavile su rasti i od tada nisu prestale. Čak i ako smršavim, one neobjašnjivo rastu – otkrila je Meg.

Mora se redovito mjeriti jer se veličina njezinog poprsja stalno mijenja, a grudnjak može pronaći u samo jednoj trgovini te on košta više od 330 kuna. Stoga i ima samo četiri grudnjaka koji joj drže oko godinu dana. Kronične bolove u leđima ima od svoje 14 godine, ali nije se htjela oslanjati a lijekove. Umjesto toga pokušala je smanjiti grudi, ali je svaki put bila odbijena. – Imala sam 20 godina kad sam prvi put razgovarala s liječnikom opće prakse. Rekli su mi da moje tijelo još nije završilo s rastom. S 26 godina sam tražila smanjenje grudi, ali su mi rekli da pričekam dok ne postanem majka jer će tada ponovno rasti. Ponovno sam pitala nakon rođenja sina, a onda su mi rekli da moram smršaviti 20 kilograma. Trebam smanjenje i podizanje. Da idem privatno, postupak bi koštao 75 tisuća kuna. Sutra bih ih smanjila da mogu. Noću ne mogu spavati jer me bole grudi, a tijekom dana dobivam rane od znojenja. Osim leđa, imam problema s kukovima i koljenima, a otkad nosim grudnjak imam trajna udubljena na ramenima – ispričala je.

‘Kada sam bila trudna, moje grudi bile su veće od mog trbuha’

Layla Christian (24) majka je jednog sina, a tijekom trudnoće grudi su joj toliko narasle, do veličine 38JJ, da nije vidjela svoj trudnički trbuh. – Najgora stvar kod velikih grudi je dojenje. Imala sam prelijevanje mlijeka što je bilo vrlo neugodno. Procurile bi noću i svako jutro bih se probudila i shvatila da su plahte natopljene. Morala sam ih prati svakodnevno – ispričala je Layla.

S 12 godina imala je grudi dvostruke veličine D. Iako su velike grudi nasljedne u njezinoj obitelji, ona ima najveća prsa. Tijekom djetinjstva nije joj bilo lako, pogotovo jer je išla u školu za djevojčice gdje su joj se mnoge djevojke ismijavale, ali sada joj je još teže.  – Iako patim od bolova u leđima, liječnici me zanemaruju. Samo mi govore da izgubim višak kilograma kako bih ih smanjila. Pokušala sam, ali težina mi nikad ne silazi s prsa. Kada sam zatrudnjela, bile su veće od mog trbuha. Zapravo nisam mogla vidjeti svoje dijete koliko su velike postale. Pumpe za dojenje nisu namijenjene ženama s velikim grudima. Bile su premale za moju bradavicu  Morala sam biti toliko oprezna dok dojim sina i držati svaku dojku na određeni način. Moje se prijateljice uvijek šale kako žele imati veće grudi, ali ih stvarno ne žele. Mogu to jamčiti – otkriva.

‘Bojim se da će me ugušiti dok spavam’

Rachel Fellows (26) ima grudi veličine 32L, a zbog njih se osjeća kao da će ugušiti samu sebe. – Vjerovali ili ne, moje grudi i dalje rastu. Ne mogu shvatiti žene koje žele povećati grudi kad mi je mojih preko glave. Imala sam samo devet godina kada su se pojavile. Danas su veličine 32L i ne mogu ih podnijeti. Znam da je čudno prigovarati o njihovoj veličini, ali leđa su mi toliko uska da se moje tijelo bori s njim – otkriva. 

Svog liječnika prvi put je posjetila prije šest godina. Patila ie od bolova u donjem dijelu leđa. No, rekli su joj da ne mogu ništa učiniti dok još rastu. Nedavno su provjerili postoji li razlog zašto one neprestano rastu, ali, srećom, ne događa se ništa zlokobno.  – Kad spavam, ležim na leđima. Nemoguće je spavati na boku, ali na leđima imam osjećaj da ću se ugušiti. Tako su mi teške na prsima, kao da ne mogu disati. S prvim djetetom bojala sam se da ću je ubiti svojim grudima pa je nisam dojila. S drugim sam pokušala, ali sam prestala nakon tri mjeseca. Bilo me previše strah da ću ga povrijediti grudima. Obično nosim grudnjake sa žicama u sebi kako bi podnio težinu svake dojke. Nažalost, žice su mi se urezale u kožu ispod grudi i izazivaju mi bolove. Kad je vruće, postaje još gore. Jedina dobra stvar je što ih moja djeca vole i koriste kao jastuk – ispričala je.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/zene-iskreno-ispricale-velike-grudi-zagorcavaju-nam-zivot-bojimo-se-da-ce-nas-ugusiti-1432730 – www.vecernji.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here