Pogledajte kako je ova djevojka došla na malu maturu, svi se zgražavaju nad ovim stilom

0
109

Društvenim mrežama već neko vrijeme kruži fotografija koja je svima koji “imaju svoje mišljenje” poslužila kao odličan izduvni ventil. Radi se o djevojčici koja se navodno “neprilično uparadila” za malu maturu.

Znamo da je mnogo onih koji na društvenim mrežama nemaju filter i jedva čekaju da opletu iako nemaju pojma da li je fotografija vjerodostojna, odakle je, a da ne pričamo o riječniku i uvredama.

“Mala matura, mala djevojčica i kreteni od ponosnih roditelja” stoji u zaglavlju fotke koja se ovih dana masovno šeruje uz haštag kamenjarkaupokusaju.

I eto dušebrižnika koji su odmah skočili da djevojčicu sa slike proglase – k..vom, kamenjarkom, srpskom učenicom koja živi rijaliti, a “Mitrović traži od roditelja saglasnost da mala uđe u Zadrugu”, spominje se čak i “šamaranje” i poziva na nasilje.

Zaključak je da je “djevojčica mala”, ali da su njeni roditelji “veliki kreteni”.

Ali šta bi trebalo razumjeti pre nego što se bacimo na komentarisanje i sramoćenje stajlinga ove djevojčice?

Prvo – fotografija nije iz Srbije. Nastala je prije nekoliko godina u Bugarskoj.

Drugo – svako može da se oblači kako hoće, sviđalo se vama to ili ne.

Treće – ako ste u stanju da dijete proglasite kamenjarkom zbog čipke, minića, čarapa i cipela, onda to mnogo više govori o vama nego o djetetu.

Četvrto – mnogi od nas (i vas) smo s 15 imali modne debakle jer smo pokušavali da izgledamo starije, top, vrh, s.ksi, a nismo ni znali šta je to. Ovo je samo užasna modna kombinacija i to je to.

Satanizacija žena počinje baš tu, gdje “tetke s hladnim trajnama” i muški čuvari morala, posramljuju djevojčice zbog garderobe koju zovu “kolekcija plavi most” i pozivaju na linč.

Pustite djevojčice da se oblače kako žele, vaspitajte dječake kako da se ponašaju. Tačka.


OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here