OVA BILJKA TJERA MIŠEVE, DRŽITE JE U KUĆI: Njen jak miris ODBIJA štetočine, bit ćete nam zahvalni!

0
280

Iako postoje različiti načini kako da se riješite štetočina iz kuće, ipak postoje oni koji su više efikasniji od drugih.

U nastavku pogledajte nekoliko načina kako se možete uspješno riješiti miševa i drugih štetočina, bez da zovete ekipu za deratizaciju u pomoć.

Poznato je kako miševi ne podnose miris mente, odnosno ulja od mente. Za najbolje rezultate natopite vatu u ulje od mente i postavite je na mjesta za koja sumnjate da su mišji koridori.

Uklonite zalihe namirnica

Miševi uživaju u dobrom zalogaju, posebno ako im priuštite pahuljice, granule ili mrvice. Ipak, nemojte misliti da ćete biti bezbijedni ukoliko sklonite navedeno, jer će gladan miš pojesti sve u šta može zariti zube. Ukoliko žitarice i ostalu hranu čuvate zatvorenu u Tupperware posuđu ili u staklenkama, ovi mali glodari morat će potražiti hranu drugdje.


Lovorov list

Stanovnici primorskih krajeva uspješno drže miševe podalje od kuće postavljajući lišće lovora u kuhinje i ostave.

Naftalin

Miševi imaju reputaciju da zimi zaposjednu garaže ili šupe. Ovo ćete efikasno spriječiti ravnomjerno rasporedivši kuglice naftalina po prostoriji. U kući naftalin možete staviti u ladice, kuhinjske ormariće, ladičare itd.


Crveni luk

Kao privremeno rješenje može poslužiti i crveni luk postavljen na mjesto ulaska. Njegov jak miris također će udaljiti miševe, pa barem na neko vrijeme.

Čelična vuna

Kao privremeno rješenje može poslužiti i čelična vuna. Naime, ako ste ustanovili mjesto na kojem miševi ulaze u vašu kuću, začepite ga čeličnom vunom. Ovaj materijal je, za razliku od novina ili drveta, mnogo “teži zalogaj” za miševe.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here